Fysio therapie Klomp

Cosmetische behandelingen bij de tandarts

Geplaatst op

Cosmetische tandheelkunde is een tak van tandheelkunde die zich richt op het verbeteren van de esthetiek van de tanden en het gebit. Deze behandelingen worden uitgevoerd om de glimlach van een persoon te verbeteren en hun zelfvertrouwen te vergroten. We nemen in deze blog enkele behandelingen met je door. 

Tanden bleken is populair

Het bleken van tanden is een van de meest populaire cosmetische tandheelkundige behandelingen. Dit kan gedaan worden door middel van een in-office behandeling, waarbij de tandarts een bleekmiddel op de tanden aanbrengt en het vervolgens activeert met een speciale lamp, of door middel van een op maat gemaakt bleekmiddel dat de patiënt thuis kan gebruiken. Het resultaat van deze behandeling is meestal een helderdere, wittere glimlach.

Tanden restauratie

Tanden restauratie kan worden gedaan om beschadigde tanden te repareren. Dit kan gedaan worden door het plaatsen van composietvullingen, porseleinen kronen of implantaten. Deze behandelingen kunnen helpen om tanden die gebroken, gebarsten of verkleurd zijn te herstellen. Tanden restauratie is een goede optie voor mensen die hun glimlach willen verbeteren.

Facings

Een veel gekozen behandeling is het plaatsen van facings. Dit is een dunne laag porselein of composiet die over de voorkant van de tanden worden geplaatst. Deze kunnen worden gebruikt om de grootte, vorm, kleur of de stand van de tanden te veranderen. Facings zijn een goede optie voor mensen die kleine afwijkingen in hun glimlach willen corrigeren. Ze zijn erg sterk en gaan lang mee. 

Neem een beugel voor een recht gebit

Veel mensen nemen jaarlijks een beugel, dit kan worden gedaan om scheve tanden of een onregelmatige beet te corrigeren. Dit is een behandeling die helpt om de tanden op de juiste manier uit te lijnen en een glimlach te creëren die goed bij het gezicht past.

Tandvleescorrectie

Een wat minder bekende behandeling is de tandvleescorrectie, deze kan worden gedaan om de vorm of grootte van het tandvlees te veranderen. Dit kan helpen om de verhoudingen van de tanden en het tandvlees te verbeteren en een glimlach te creëren die beter past bij het gezicht van de patiënt.

Heb je vragen? Tandarts Amsterdam helpt je graag verder met informatie over de behandelingen die je wenst.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden