Fysio therapie Klomp

De oorsprong en leukste feitjes van de oorbel

Geplaatst op

Het volgende onderwerp gaat jou straks zeker helpen om een uiteindelijke aankoop te doen voor creolen oorbellen. Wij gaan in deze blog uitleggen waar de oorbel uit bestaat en hoe de oorbel wordt gemaakt. 

Hoe wordt een oorbel gemaakt?

De meeste oorbellen worden gemaakt van allerlei soorten materiaal. Bij sommige dingen denk je van: huh, echt waar? Oorbellen worden in de meeste gevallen gemaakt van: plastic, glas, edelstenen, hout en bot. De draagcapaciteit van het oor is een hele belangrijke factor omdat die uiteindelijk bepalen wat het materiaal en de grootte wordt van de oorbel.

Waar bestaat een oorbel uit?

Oorbellen bestaan uit de volgende twee groepen: de oorsteker en de creool zelf. 

De oorstekers gaan er aan de onderkant in je oor en biedt een soort bescherming, zodat de oorbel er niet snel uit schiet. 

De creolen zijn de oorbellen zelf. Het hangertje steek je in het gaatje, die je hebt laten schieten. Die gaat aan de bovenkant in. 

Wist je dat? Feiten over de oorbel

-Als je te jong bent of geen zin hebt om een gaatje te laten prikken en je toch een oorbel wilt, dan is dat geen probleem. De oplossing zijn namelijk de oorbellen-clips. Deze clips klem je aan de bovenkant van je oor erin en is makkelijk eraf te halen. Dat is fijn!

-Wist je dat de meeste creolen worden gemaakt op basis van de hoeveelheid gewicht en de tijd je de oorbel kan dragen? 

-Het volgende feitje is iets wat je misschien al wist. Zware oorbellen kunnen ervoor zorgen dat de oorlel en het gaatje in je oor sneller kunnen worden opgerekt, dan de lichtere oorbellen. 

-Het thuis laten schieten van oorbellen was in de jaren ’50 en ’60 erg populair. 

-Het laatste en grappige feitje komt uit de film Grease. Door Frenchy werd er een gaatje geschoten in het oor van Sandy.  

Samenvatting van deze blog

-De meeste oorbellen worden gemaakt van verschillende materialen, die gekker klinken dan ze zijn.

-Een oorbel bestaat uit de oorsteker en de creool zelf.

-Als je geen gaatjes wilt, dan zijn oorbellen-clips de perfecte oplossing. 

Ben je ervan overtuigd om gouden creolen aan te schaffen? Dan zit je op het goede adres. Kijk op de website van julidansjewels.nl om het assortiment van gouden creolen te bekijken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden