Fysio therapie Klomp

De tandarts tegen angst

Geplaatst op

Veel mensen in Nederland zijn bang voor de tandarts. Die komt omdat ze veel fantasie hebben of nare ervaringen hebben gehad in het verleden toen de tandarts nog niet zo fijnbesnaard was. Bij angst tandarts Capelle aan den IJssel vind je de nodige kennis en kunde die jou kan helpen een behandeling zonder angst te ondergaan. 

Methode tegen angst

Heb je angst voor de tandarts? Dan is er goed nieuws. Er bestaan tegenwoordig tandartsen waar je terechtkunt met je klachten. Dat noemen we de angsttandarts. Die kan je helpen met een bepaalde methodiek om de klachten weg te nemen. Dit doen ze in de eerste plaats met gesprekstechnieken. Daarnaast is het ook mogelijk om rustgevende middelen te krijgen om zo geen angsten te voelen. De bedoeling is dat je misschien in de toekomst het zonder kalmeringsmiddelen kan doen. Vanzelfsprekend is het wel zo dat deze middelen alleen voor de meest erge angstgevallen bedoeld zijn. 

Geschikt voor kinderen

Wanneer kinderen de tandarts eng vinden, dan is het mogelijk dat de arts daar meer aandacht voor heeft. Wanneer je ze meeneemt in het proces en rustig uitleg geeft, dan zien we dat kinderen vaak sneller wennen aan een tandartsbehandeling. Ook bij kinderen is het overigens mogelijk om een kalmerend middel te geven of een roesje, dat is een lichte narcose. 

Wat kan de moderne tandarts nog meer voor je doen?

Je kunt voor uiteenlopende behandelingen terecht bij de tandarts. Zo is het mogelijk om de tint van je gebit aan te laten passen wanneer je hier niet tevreden over bent. Dat kan gedaan worden met behulp van een bleekbehandeling. De tandarts doet dit met peroxide. Je kunt een tint uitkiezen en de tandarts kan daarna je tanden bleken. Hoe meer peroxide des te witter de tanden worden.

Ook is er de behandeling met facings. Dit zijn schildjes die op maat rond je tanden gemaakt worden. Ze zijn gemaakt van compositie en stellen de tandarts in staat om je tanden weer helemaal mooi wit en recht te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden