Fysio therapie Klomp

De waarde van een bedrijfshulpverlener

Geplaatst op

Wanneer je een bedrijf hebt, is het erg verstandig een bedrijfshulpverlener aan te stellen. Niet alleen is het verplicht, maar er zijn ook heel veel voordelen verbonden aan het in dienst hebben van een bedrijfshulpverlener. Een cursus hiervoor noemen we een BHV-cursus. 

Een bhv cursus is zeer waardevol voor je bedrijf. Het kan echt levens redden wanneer je een hulpverlener op de werkvloer hebt rondlopen. Lees er meer over in deze blog. 

Waar kan ik een opleiding voor bedrijfshulpverlener volgen? 

Het is mogelijk om bij een opleidingsinstituut een opleiding voor bedrijfshulpverlener te volgen. Daarbij moeten we even opmerken dat er meerdere locaties zijn waar je terecht kunt. Het is dus slim om een locatie te kiezen die dichtbij je woonplaats is. Natuurlijk is het ook mogelijk dat deze locatie jouw woonplaats is. Er is nog een andere mogelijkheid om een opleiding voor bedrijfshulpverlener te volgen, namelijk op de werkvloer. Dit laatste heeft als voordeel dat je dan direct een praktisch inzicht krijgt in de verschillende zaken die je moet doen als er binnen jouw bedrijf een calamiteit zich voordoet.

Wat leer ik tijdens de BHV-cursus? 

Je leert een aantal belangrijke zaken tijdens de BHV-cursus. Deze vaardigheden zijn er allemaal op gericht om de veiligheid binnen een bedrijf te bevorderen en ook te zorgen dat wanneer er zich een calamiteit voordoet er verschillende handelingen gedaan worden die nodig zijn om levens en gezondheid van mensen te beschermen. Zo leer je tijdens de cursus hoe je eerste hulp moet geven. Denk bijvoorbeeld aan mond-op-mondbeademing. Mocht er brand uitbreken, dan kun jij als bedrijfshulpverlener de beginnende brand blussen. Is er sprake van een grote calamiteit en moet het bedrijfspand ontruimd worden? Dan kunnen de bedrijfshulpverleners assisteren bij de evacuatie van het personeel. 

Al met al is het certificaat voor bedrijfshulpverlener erg waardevol en binnen alle bedrijven in Nederland geldig. Bedrijven moeten bedrijfshulpverleners in dienst hebben en daarom zijn mensen met een dergelijk certificaat altijd interessant om te overwegen als medewerker binnen een bedrijf. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden