Fysio therapie Klomp

De zorg regelen voor in je studententijd

Geplaatst op

Je studententijd in Groningen is hartstikke leuk en je leert allerlei nieuwe dingen die je later in je leven het goed kan gebruiken. De hele bedoeling is dat je een gezonde tijd hebt waarin je veel vakkennis en andere kennis over het leven gaat verzamelen. Het is een geruime tijd dat je in de stad Groningen doorgaat brengen. Daarom is het belangrijk om de zorg daar goed te regelen. Wij nemen in deze tekst een aantal tips met je door waarmee je makkelijker zorg kunt regelen. Dingen die je niet moet vergeten voordat je er gaat wonen.

Regel de studenten tandarts 

Wanneer je in de stad Groningen gaat wonen is het erg belangrijk om daar een tandarts te hebben. Er zijn speciale tandartsen voor studenten die rekening houden met de afwijkende uren die studenten vaak hebben. Deze tandarts en zijn bijvoorbeeld langer open dan reguliere tandartsen. De behandelingen die ze doen zijn gelijk aan de behandelingen die andere tandartsen ook doen. Bij tandartspraktijk groningen helpen zie je graag verder met de nodige behandelingen op de uren dat het jou uitkomt.

Regel de huisarts 

In de stad waar je vandaan komt heb je waarschijnlijk een huisarts wanneer je in Groningen gaat wonen is het nodig om een huis te vinden. Wij raden je aan dit zo snel mogelijk te doen omdat je dan in geval van nood altijd een huis uit hebt die je kan bellen die in de buurt is. Daarbij is het belangrijk dat er een huisarts is die totaal beschikt over je medisch dossier. In sommige gevallen kan dat erg belangrijk zijn voor lopende behandelingen, et cetera.

Kijk waar het ziekenhuis is 

Groningen heeft twee ziekenhuizen het Martini Ziekenhuis en het UMCG, dat laatste is het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het is belangrijk dat je weet waar deze ziekenhuizen zijn zodat je wanneer het nodig is, er gemakkelijker naartoe kunt. Niet alleen voor jezelf, maar bijvoorbeeld ook voor een studiegenoot of vrienden die je hulp nodig hebben. 

Kort gezegd is het belangrijk om jezelf te oriënteren in de stad om te weten waar de verschillende zorgfaciliteiten zich bevinden. Regel je zorgnetwerk goed, zodat je zorgeloos door je studententijd heen kunt gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden