Fysio therapie Klomp

Dit moet je weten over het opvullen van je lippen

Geplaatst op

Lipfillers worden tegenwoordig veel besproken. En inderdaad, lipfillers hebben een slechte reputatie, maar dat is vooral te wijten aan een handvol incidenten met plastische chirurgie bij beroemdheden. Maar, om dit in perspectief te plaatsen, vaak is bij dit soort incidenten niet verantwoord te werk gegaan. Daarom is het belangrijk, als mensen hun lippen laten opvullen, dat er genoeg research wordt gedaan naar een goede kliniek. In deze blog vertellen we wat lipfillers zijn en leggen we uit dat het niet gevaarlijk is.

Wat zijn lipfillers?

De geavanceerde vullers van vandaag zijn gemaakt van hyaluronzuur (of HA), een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Het is een nuttig schoonheidsingrediënt omdat het tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water kan vasthouden. In een crème kan het niet veel uitrichten, omdat het niet in de buitenste lagen van de huid kan doordringen en niet diep genoeg kan inwerken om een onmiddellijk en merkbaar effect te hebben. Sommige merken gebruiken HA met een laag moleculair gewicht om te proberen het dieper in de huid te krijgen, maar zelfs dat kan maar een beperkte hoeveelheid effect hebben. Dat is waar de naald om de hoek komt kijken.

Hyaluronzuur injecteren

Omdat HA iets is dat ons lichaam zelf aanmaakt (in mindere hoeveelheden naarmate we ouder worden) wordt het graag geaccepteerd door het lichaam. Wanneer het eenmaal in de huid is geïnjecteerd, wordt het over een periode van maanden gemakkelijk weer afgebroken. Het is verre van permanent, wat op zich al geruststellend is. Hyaluronzuur wordt niet alleen in de lippen gebruikt; het kan ook rimpels opvullen, de wangen meer volume geven en verticale lijnen aan de zijkant van de mond wegwerken. 

Wat als het wel misgaat?

De risico’s van HA ten opzichte van bijvoorbeeld siliconen injecties zijn onvergelijkbaar. Maar mocht er iets misgaan, is er een tegengif. Je schoonheidsspecialiste zal een andere injectie gebruiken die het effectief oplost en de fout ongedaan maakt. Handig!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden