Fysio therapie Klomp

Een aantal tips tegen haaruitval

Geplaatst op

Wij vrouwen zijn het wel gewend dat er zo hier en daar een haar uitvalt (gemiddeld zo een 50 tot 100 haren), maar erge haaruitval is heel vervelend en kan zorgen voor een bepaalde onzekerheid. Haaruitval heeft veel verschillende factoren. Ook dingen en gewoontes in je leven, zoals roken of stress zijn eventuele oorzaken voor haaruitval. Voordat je bijvoorbeeld stappen onderneemt voor een haartransplantatie probeer dan eerst de volgende dingen eens uit. 

Borstel je haar niet wanneer het nat is

Wanneer je haar nat is, staan je haarschubben nog open waardoor je haar sneller afbreekt dan wanneer je haar droog is. Daarom raden we af je haar te borstelen wanneer het nat is. Wanneer je krullend haar hebt, begrijpen we dat het borstelen met droog haar voor de nodige problemen kan zorgen, zoals pluis. Wanneer je krullend haar hebt, raden we je aan een speciale borstel te kopen voor nat haar en niet te raggen. Ga echt voorzichtig door je haar heen. 

Gebruik shampoo en conditioner met cafeïne

Cafeïne zorgt ervoor dat je haarwortels langer meegaan. Het afremmen van je haaruitval met een shampoo of conditioner op basis van cafeïne helpt alleen als je je haren regelmatig wast met het product. 

Beweeg meer

Meer bewegen, zorgt voor een betere bloedsomloop. Wat erg belangrijk is voor de bloedcirculatie van de hoofdhuid. Een goede bloedcirculatie resulteert in minder haaruitval. 

Drink genoeg water

Voor het opbouwen van je haar, is er water nodig. Drink daarom ongeveer 1.5 – 2 liter water per dag. 

Was je haar niet te vaak

We raden aan om maximaal 1x je haar te wassen. Dit is niet alleen beter voor het tegengaan van haaruitval, maar ook van het behouden van je kleur bij geverfd haar. Je zult merken dat je haar na een tijdje minder snel vet wordt of juist minder droog is. Je geeft je haar de tijd om zich op een natuurlijke manier te herstellen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden