Fysio therapie Klomp

Gezonde voeding garanderen: superbelangrijk

Geplaatst op

Er is in de loop der eeuwen steeds meer soorten voedsel bijgekomen en ook zijn we afhankelijk geworden van allerlei partijen die het voedsel aanleveren en / of produceren. Het wordt daarom steeds belangrijker om te kunnen analyseren of al dat voedsel en de grondstoffen daarvoor wel 100% veilig zijn. Een levensmiddelen analyse maakt dat je zeker weet dat het eten niet schadelijk is. In deze blog gaan we jou er meer over vertellen.

Laten levensmiddelen analyse 

Wanneer je voedsel bereidt of produceert, en dit al dan niet aanbiedt aan klanten, is het erg belangrijk om te weten dat het voedsel 100% veilig is. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om een levensmiddelen analyse te laten doen. Daarbij wordt gekeken of er ziektekiemen of schadelijke stoffen in de grondstoffen of het voedsel zitten. Zo zul je nooit in de situatie terechtkomen dat je voedsel aanbiedt waar mensen uiteindelijk ziek van worden en dat jij dan juridisch aansprakelijk bent.

Zorg dat je keuken hygiënisch is

Om te zorgen dat je keuken 100% hygiënisch is, is het heel erg belangrijk om gebruik te maken van een speciaal systeem dat ervoor zorgt dat jij goed inzicht krijgt in verschillende gevaren die een rol spelen bij de bereiding van voedsel. Wij noemen dit de HACCP-methode. Bij deze methode is het erg belangrijk dat je de verschillende gevaren in kaart brengt, deze beschrijft je en je zet er ook gelijk bij wat jij eraan gaat doen om de gevaren te voorkomen. Dit maakt dat er direct een goed protocol is om met de verschillende soorten voedsel om te gaan en dat er een manier is om aan te tonen dat jij er alles aan doet om hygiënisch in de keuken te werken. Dat is erg belangrijk, omdat je zo kunt aantonen bij De Voedsel en Waren Autoriteit dat je goed bezig bent. Zo kun je echt goed voorkomen dat je gasten ziek worden. Lees je goed in over deze methode en pas het toe. Zo zul je nooit in de situatie komen dat je bedrijf bijvoorbeeld moet sluiten omdat het allemaal niet op orde is qua voedselveiligheid.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden