Fysio therapie Klomp

Herstellen met yoga

Geplaatst op

Je denkt er misschien niet snel bij na, maar met yoga kun je je lichaam herstellen. Als je lichamelijke klachten ervaar dan kan dit door tal van redenen komen. Je kunt daarbij langdurig klachten hebben of al snel van je klachten af zijn. Mocht het wat langer duren dan is het goed om naar de fysiotherapeut te gaan. Deze lokaliseert het probleem en daarbij een passende oplossing. Yoga kan daar een positieve bijdrage aan leveren. In deze blog lees je daar meer over!

Waarom helpt yoga je herstellen?

Je kunt yoga uitoefenen als je lichamelijke klachten hebt, maar je kunt ook yoga uitoefenen als je geestelijke klachten ervaart. Dit kunnen klachten zijn als angst, stress of vermoeidheid. Om deze klachten te verminderen kun je yoga gebruiken. Van yoga kan je vitaliteit verbeteren, je mentale- en fysieke balans kan worden verbeterd en je krijgt meer aandacht voor je eigen grenzen. Je staat stil bij je problemen waardoor je leert erover na te denken. Het bewust worden van je problemen is al een goede stap richting herstellen. Ook kan het bijdragen aan het versnellen van het herstel, omdat je je bewuster bent van je problemen.

Herstellen op je yoga mat

Als je wilt beginnen met yoga, dan wil je natuurlijk niet op de grond zitten. Je wilt misschien wel dichter bij de natuur komen, maar op de grond zitten gaat dan wel weer wat ver. Daarom is het verstandig een yoga mat aan te schaffen. Een yogamat is licht waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen. Daarnaast moet de mat natuurlijk comfortabel zijn. Daarom is de yogamat beschikbaar in verschillende materialen, breedtes en lengtes. Niet iedereen is even lang, dus daarom zijn ze beschikbaar in verschillende maten. Omdat niet iedereen even zwaar is, is de mat ook beschikbaar in verschillende diktes. Je kunt je voorstellen dat als je wat zwaarder bent je een dikkere mat nodig hebt dan iemand die zo licht is als een veertje. Mocht je ook nog modieus willen zijn, dan kun je de mat in verschillende kleuren halen. Let er wel op dat comfort boven mode gaat bij yoga.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden