Fysio therapie Klomp

Hoe creëer je een ergonomische werkplek?

Geplaatst op

We werken momenteel allemaal veel thuis door de pandemie en de vooruitzichten zijn bij veel bedrijven dat (deels) thuiswerken het nieuwe normaal wordt. Daarom is het belangrijk om een ergonomische werkplek voor jezelf in te richten. 

Zorg voor het juiste bureau en de juiste stoel

Waarschijnlijk ben je op je werk gewend om een bureau en bureaustoel te hebben die precies aansluit op je werkhouding en misschien zelfs nog wel te verstellen is, waardoor je ook staand kan werken. Een grote kans dat je dit thuis niet hebt. Het is misschien een investering, maar je lichaam zal je bedanken als je je geld niet uitgeeft aan die paar nieuwe kledingstukken, maar juist aan een geschikt bureau met een verstelbare bureaustoel.

Past het echt niet binnen je budget? Probeer dan om je bureau op de juiste hoogte te zetten door bijvoorbeeld houtjes onder de poten van je bureau te zetten. 

Wel genoeg budget? Kies er dan ook voor om je werkvloer aan te passen naar een gietvloer. Deze beschadigt vrijwel niet door de wieltjes van je nieuwe bureau en gaat jarenlang mee! Ideaal voor wanneer bij jou op werk thuiswerken echt het nieuwe normaal wordt.

Een laptopstandaard

Iets waar je misschien lang niet aan hebt willen toegeven, is de aankoop van een laptopstandaard. Tegenwoordig werken mensen veel vanaf een laptop in plaats van vanaf een computer. Een nadeel hiervan is dat je houding niet volgens de ergonomische richtlijnen is. Probeer een laptopstandaard uit, waarbij je scherm wat hoger komt te staan. 

Let er dan wel op dat je hem niet te hoog zet, anders is een los toetsenbord ook een must.

Werkomgeving

We raden aan om een specifieke ruimte in je woning in te richten als een werkruimte. Door dit te doen, zal je merken dat je beter geconcentreerd en gemotiveerd blijft. Dit is ook goed voor je mentale gezondheid, omdat je minder het gevoel hebt alsof je de hele dag alleen maar op dezelfde plek zit.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden