Fysio therapie Klomp

Is sushi wel of niet een gezonde maaltijd?

Geplaatst op

De Japanse sushi is een populair hapje dat in Nederland veel wordt geconsumeerd. Maar is sushi te vergelijken met een fastfoodketen of is het eigenlijk juist heel gezond? Voor beide is wat te zeggen. Door te letten op wat je precies eet kan sushi wel degelijk een gezonde toevoeging zijn aan bijvoorbeeld je dieet of je fitness schema. Ontdek de voordelen waardoor je extra kunt genieten van sushi in combinatie met fitness.

Gezonde en ongezonde sushi

Dezelfde sushi maaltijd kan in de een restaurant gezond zijn en in de andere ongezond. Dit heeft te maken met de manier van bereiden en welke ingrediënten worden gebruikt. Er zijn drie belangrijke aspecten wat sushi als maaltijd gezond of ongezond maakt. We zetten ze voor je op een rij.

Sushi bereiden

De eerste is hygiëne. Sushi wordt met de hand bereid. Hygiëne is hierdoor echt van belang. In de Japanse keuken dragen ze netjes plastic handschoenen. In de Nederlandse keuken is het afvragen hoe dit per restaurant wordt bereid. Een open keuken is altijd ideaal, dan weet je gelijk hoe het bereid wordt. 

Sushi ingrediënten

Het tweede aspect zijn de ingrediënten. Zo wordt sushi vaak bereid met rijst. Het beste is om niet te veel witte rijst te eten. En eventueel te kiezen voor zilvervliesrijst. Daarnaast dikke sauzen zoals mayonaise extra aan. Vermijd dit en let ook op het gebruik van zout. Er zit veel zoutgehalte in sojasaus en dergelijke. Zo is het aangeraden om maximaal 6 gram zout per dag binnen te krijgen.

Let op de groenten

Bij sushi ontbreken ook vaak de groenten. Het is daarom aan te raden om naast sushi wat groenten klaar te maken, zoals een simpele salade. Hiermee maak je de maaltijd van gezonde verzameling aan voedingsstoffen compleet. Let daarnaast op wat je erbij drinkt, ga voor klassieke Japanse thee en laat een frisdrank of alcoholische drank staan.

Gezonde sushi online bestellen

Wat sushi nu wel of niet gezond maakt heb je dus zelf in de hand. Door goed te letten op de ingrediënten en eventueel zelf wat gezonde voedingsstoffen toe te voegen kan een sushi maaltijd dus voedingsrijk en gezond voor je zijn. Bestel het eenvoudig lokaal online zoals in Dordrecht. Gezonde sushi bestellen in Dordrecht doe je bij Sushi Station.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden