Fysio therapie Klomp

Maaltijd aan- en afraders bij het dragen van vaste beugel

Geplaatst op

Een beugel dragen is voor jou en jouw omgeving een grote verandering. Je moet het maar zo zien: je ziet er straks mooier uit, dan het eerst was. Verderop staat er een overzichtelijke lijst met dingen die je beter wel en niet moet doen, als je een vaste beugel gaat dragen of al draagt. Ook zijn er handige tips die jouw gewoontes doorbreken of jou juist verder gaan helpen.

Wanneer moet ik een beugel dragen?

In de meeste gevallen is het zo, dat de tandarts kan zien dat je toe bent aan een beugel.

Dat kun je zien aan of je tanden niet honderd procent recht staan, of dat je je tanden niet goed op elkaar kunt zetten. In de tandartswereld wordt dit omschreven als de overbeet.

Het is sowieso handig om in gesprek te gaan met de tandarts. Is het definitief dat je een beugel moet dragen? Maak dan een afspraak bij de orthodontist voor een kennismakingsgesprek en de behandeling die zij gaan uitvoeren.

Maaltijdaanraders met een vaste beugel

Wanneer je de slotjesbeugel hebt laten plaatsen, zul je in het begin vooral zachte producten eten, omdat er dan een grote druk wordt uitgeoefend op je tanden.

Vooral zijn zachte voorwerpen de beste producten om te eten. Dit zijn producten als: als zuivelproducten, graanproducten, fruit en cakejes. Deze producten zijn ideaal omdat je in het begin van je draagperiode, bijna niks kan eten. Niet alleen voor de zachtheid, maar ook voor de gezondheid is dit goed. Extra voordelen dus! Als je van plan bent om harde fruitsoorten te eten, deze in kleine stukjes te snijden.

Maaltijdafraders met een vaste beugel

Harde producten die hard zijn of je met je mond moet afscheuren of afkluiven. Dit zijn dé producten die de vijand zijn van beugels die niet verplaatsbaar zijn. Dat is bijvoorbeeld de slotjesbeugel.

Hierbij is de kans groter dat er wat beschadigingen aan de beugel komen, zoals een kapot slotje.

Conclusie van de blog

Heb je de blog goed doorgelezen? Dan ben je er vast achter gekomen dat harde producten, zeker niet geschikt zijn voor de beugel als je gaat eten. Je kunt Dat geldt juist niet voor zachte producten zoals yoghurt, melk, vla en fruit.

Er zijn weinig tandartsen in Zoetermeer. Klik op de volgende link voor de perfecte tandarts in Rotterdam. Met een klik op de link kom je terecht op een website, waar je direct een afspraak kunt maken. Door een afspraak te maken bij deze tandarts, krijgt jouw gebit een frisse opkikker. Dat zal zeker gaan helpen als je een beugel gaat dragen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden