Fysio therapie Klomp

Ontdek een overzicht van verschillende beugels

Geplaatst op

Tegenwoordig zijn bij orthodontische behandelingen beugels de afgelopen decennia aanzienlijk geëvolueerd. Niet alleen dienen ze om tanden recht te zetten, maar moderne beugels bieden ook comfort en esthetische voordelen. Laten we eens kijken naar enkele opvallende varianten.

Brackets – Slotjesbeugel

De brackets, beter bekend als de slotjesbeugel, zijn de klassiekers in de orthodontie. Deze beugel bestaat uit metalen brackets die op elk tandoppervlak worden bevestigd. Door middel van draden en elastiekjes worden de tanden in de juiste positie geleid. Moderne slotjesbeugels zijn slanker en comfortabeler dan hun voorgangers, waardoor patiënten minder ongemak ervaren tijdens hun orthodontische reis.

Headgear – Buitenboordbeugel

Voor complexere orthodontische problemen kan de headgear, of buitenboordbeugel, uitkomst bieden. Deze beugel bestaat uit een frame dat achter het hoofd wordt bevestigd en aan de voorkant met banden om de tanden wordt verbonden. De headgear creëert extra kracht om de groei van de bovenkaak te beheersen en wordt vaak ’s nachts gedragen. Hoewel het in het verleden als opvallend werd beschouwd, hebben moderne ontwerpen de headgear discreet en comfortabel gemaakt.

Aligner – Onzichtbare beugel

Een opvallende innovatie in de wereld van orthodontie is de aligner, ook wel bekend als de onzichtbare beugel. Deze beugel bestaat uit op maat gemaakte, transparante kunststof hulzen die over de tanden passen. Aligners bieden niet alleen esthetische voordelen doordat ze nauwelijks zichtbaar zijn, maar ze zijn ook verwijderbaar, wat het eten en poetsen vergemakkelijkt. Dit maakt de onzichtbare beugel een populaire keuze voor volwassenen en tieners die discreet aan hun glimlach willen werken.

Activator – Blokbeugel

Een andere variant, hoewel minder bekend, is de activator, ook wel de blokbeugel genoemd. Deze beugel is ontworpen om de boven- en onderkaak op elkaar af te stemmen door middel van een blok dat de kaken positioneert. De activator wordt vaak aanbevolen voor jongere patiënten met een nog groeiend kaakbot. Hoewel het in eerste instantie even wennen kan zijn, levert de activator indrukwekkende resultaten op in het corrigeren van beetproblemen.

In een wereld waarin esthetiek en comfort steeds belangrijker worden, bieden deze moderne beugels een scala aan opties voor mensen van alle leeftijden. Of het nu gaat om de vertrouwde slotjesbeugel, de discreet werkende aligner, of gespecialiseerde behandelingen zoals de buitenboordbeugel en activator – de orthodontische wereld evolueert om aan de diverse behoeften van patiënten te voldoen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden