Fysio therapie Klomp

Verrassende dingen om je gezondheid een boost te geven

Geplaatst op

Het menselijk lichaam takelt eigenlijk een beetje af. Ons lichaam is geëvolueerd om elke dag lange afstanden te lopen en zwaar werk te verrichten. Toch zitten de meeste van ons dagelijks meer dan 8 uur op een stoel en kunnen we wel wat meer inspanning gebruiken. Onze gezondheid is natuurlijk ontzettend belangrijk, daarom kijken we in deze blog naar enkele zaken die jouw gezondheid een boost kunnen geven.

Een gezond gebit

Je mond is een communicatiemiddel. Niet alleen kun je er letterlijk mee communiceren met mensen, je communiceert er indirect ook mee. Veel van onze taal is namelijk lichaamstaal. Als je blij bent, krullen de mondhoeken omhoog. Ben je verdrietig of depressief, dan krullen de mondhoeken naar beneden. Het is een signaal aan anderen die jouw gemoedstoestand toont. Daarnaast is je mond een abstract communicatiemiddel over de gezondheid van je lichaam. Tandartsen kunnen namelijk aan jouw tandvlees en tanden zien of je algehele gezondheid niet gecompromitteerd wordt. Heb je gaatjes of is je tandvlees gevoelig? Dan is het belangrijk om naar de tandarts te gaan. Bacteriën kunnen namelijk erg snel in openingen in de mond in jouw bloedbaan terecht komen. Maak direct een afspraak als je ergens last van hebt. Wij raden Tandarts Amsterdam aan. Ze bieden je de juiste expertise en hulp.

Vitaminen

Vitaminen zijn superbelangrijk voor een goede gezondheid. We denken vaak bij vitaminen dat ze ons kunnen helpen om ons fitter te voelen: meer energie en minder vaak ziek, maar vitaminen spelen een bredere rol. Wist je bijvoorbeeld dat veel mentale ongemakken voortkomen uit een tekort aan vitamine B12 en vitamine D? Denk bijvoorbeeld aan angstige gevoelens, stemmingswisselingen en depressies. Dan kun je wel oneindig praten met een psycholoog, maar het is minstens zo belangrijk om ook je vitamine levels te laten controleren door een dokter. Het begint bij een gevarieerd dieet, maar als je moeite hebt om met regelmaat bepaald voedsel te eten, dan zijn vitaminetabletten aan te raden.

Krachttraining

Krachttraining is ook erg belangrijk om gezond te blijven. Als je de spieren belast (door gewichten te heffen), ontstaan er scheurtjes die jouw lichaam van binnenuit moet helen. Dit klinkt juist tegenstrijdig, maar de scheurtjes helpen jouw lichaam juist om sterker te worden. Belangrijk dus om je hele leven actief te blijven. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden