Fysio therapie Klomp

Wanneer gebruikt de tandarts een laser?

Geplaatst op

Ook in de medische branche staan de technische ontwikkelingen niet stil. Door middel van een laser kunnen tegenwoordig verschillende gebitsproblemen worden behandeld. We geven je een overzicht van de belangrijkste toepassingen.

Wat is een laser?

Een laser is een geconcentreerde lichtstraal, waarmee weefsel kan worden aangepast of verwijderd. De techniek wordt dan ook in de hele gezondheidszorg gebruikt, niet alleen in de tandheelkunde. Tandartsen gebruiken de laser voornamelijk bij het verwijderen van teveel weefsel, het behandelen van tandvlees en het witten van tanden.

Tandvleesbehandelingen

De laser kan bij verschillende gebitsproblemen ingezet worden. Enkele voorbeelden zijn:

  • Behandeling van tandvleesontsteking
  • Aanpak van ontsteking bij wortelkanaalbehandeling
  • Verstandskies blootleggen
  • Corrigeren van tandvlees
  • Voordelen van een laserbehandeling

Tandartsen gebruiken graag een laser omdat de behandeling een aantal voordelen heeft ten opzichte van de traditionele aanpak:

  • Sneller herstel na een tandvleesbehandeling
  • Hechtingen zijn minder vaak nodig
  • Kleinere kans op parodontitis 
  • Minder bloedverlies bij patiënt

Een behandeling met een laser

Als je in aanmerking komt voor behandeling met een laser zal de tandarts dit vaak vanzelf al voorstellen. Uiteraard moet de tandartspraktijk waar je bent ingeschreven wel de beschikking hebben over een laserapparaat. Een laserbehandeling verloopt eigenlijk precies hetzelfde als een gewone afspraak. Afhankelijk van je gebitsprobleem ontvang je een lokale verdoving, waarna de laser zijn werk kan doen. Je voelt verder niets van de behandeling zelf.

Na de behandeling

Zoals besproken heeft een laser een aantal voordelen. Zo kan een tandarts preciezer werken met een gebundelde lichtstraal, waardoor je herstel korter duurt. Ook de kans op een ontsteking is kleiner. Zo heb je als patiënt ook voordeel bij een laserbehandeling, want je gebit of je tandvlees is sneller hersteld ten opzichte van een traditionele ingreep.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden