Fysio therapie Klomp

Wanneer kom je in aanmerking voor implantaten?

Geplaatst op

Op het moment dat je tandverlies ondergaat, dan is dat erg vervelend en wil je hier het liefst een oplossing voor. Er zijn diverse oplossingen die je kunt hanteren voor dit probleem. Denk hierbij aan een kunstgebit of een brug. Als de tand of kies vervangen moet worden, dan kan je implantaten plaatsen. Dit zijn kunstmatige tandwortels, die gemaakt zijn van titanium of zirkonium. 

 

Het is een chirurgische ingreep op het moment dat je deze implantaten laat plaatsen. Laat dit door een gespecialiseerd persoon verrichten, om te voorkomen dat er iets misgaat. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je een ingreep ondergaat en dit niet het gewenste resultaat met zich meebrengt. Op dat moment is dat erg zonde van je tijd en geld.

Waar kan je dit laten doen?

Wanneer je eraan toe bent om implantaten te laten zetten, dan kan je dit op diverse plekken doen. Een van de meest voorkomende plekken waar mensen dit laten doen, is bij de dichtstbijzijnde tandarts in de buurt, mits deze hierin gespecialiseerd is. Wanneer dat niet het geval is, dan is het raadzaam om een bezoek te brengen aan een kaakchirurg. Deze kan de implantaten ook voor je plaatsen. Het is altijd fijn om de implantaten te laten plaatsen bij je eigen tandarts. Je kent de mensen vaak al en dat kan een gerust gevoel geven wanneer je deze chirurgische ingreep ondergaat. 

Wat kost het zetten van implantaten?

Wanneer je van plan bent om implantaten te laten zetten, dan zijn de kosten vaak ook een factor om rekening mee te houden. Het kost gemiddeld tussen de 1000 en 3000 euro om een implantaat te installeren. Het is een hoge prijs die je betaalt, maar een investering in jezelf omdat de implantaten lang meegaan en het een goede oplossing is voor eventueel tandverlies. 

 

Mocht je vragen of onduidelijkheden over de ingreep hebben, is het raadzaam om een bezoekje te brengen aan de tandarts of kaakchirurg om advies op te doen. Aan de hand van de informatie die de specialist je verstrekt, kan je vaak beter een keuze maken voor jezelf.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden