Fysio therapie Klomp

Wat zijn pre owned horloges?

Geplaatst op

Een pre owned horloge, wat is dat? We nemen de voordelen met je door. 

Benieuwd naar de voordelen van het kopen van een tweedehands luxe horloge? Waarom gaan sommige veel mensen over tot deze activiteit en besluiten ze tweedehands te kopen in plaats van nieuw? We nemen het met je door. 

Voordelen van een preowned horloge

Wat is bijvoorbeeld het voordeel van het kopen van een tweedehands Rolex versus een nieuw exemplaar? Er zijn veel verschillende redenen waarom je je op de tweedehandsmarkt zou willen begeven, de prijs is er uiteraard een van, maar is absoluut niet de enige reden.

In feite zijn er veel meer voordelen aan het kopen van een tweedehands luxe horloge dan “het is iets goedkoper dan de nieuwe versie”.  Laten we er nu eens een paar doornemen.

Vermijd afschrijving

Zoals bij de meeste dingen die je nieuw koopt, zal er een initiële afschrijving zijn. Dit kan variëren van een paar honderd euro tot een paar duizend, afhankelijk van de kosten van het horloge dat je koopt en hoe waardevol het is op de tweedehandsmarkt.  

Als je een nieuw luxehorloge koopt, kan het enige tijd duren voordat het meer geld waard is op de tweedehandsmarkt. Als je een tweedehands horloge koopt, vermijd je de waardevermindering die vaak in de eerste paar jaar van het bezit plaatsvindt.

Gemaakt om lang mee te gaan

Als je een luxe tweedehands horloge koopt, kunt je, in vergelijking met een nieuw luxe horloge, vaak meer uit je budget halen. Dit betekent dat je zich een uurwerk van hogere kwaliteit kunt veroorloven dat gemaakt is om lang mee te gaan. De kwaliteit van de materialen die door luxe horlogemerken worden gebruikt, maakt het zeker de moeite waard om te investeren.   

Mooie erfenis

Het is een totaal andere aankoop dan bijvoorbeeld een smartwatch. Je zou er niet aan denken om je smartwatch door te geven aan je kinderen als onderdeel van hun erfenis.  Maar een klassiek Zwitsers Patek Philippe-horloge misschien wel. Afgezien van het feit dat het een mooi horloge is, kan het in de loop der tijd in waarde stijgen en een appeltje voor de dorst worden voor je kinderen of hun kinderen. Een smartwatch zal waarschijnlijk niet eens één generatie meegaan.

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden