Fysio therapie Klomp

Zo houd je je huid gezond

Geplaatst op

Geen tijd voor intensieve huidverzorging? Je kan je huid nog steeds gezond houden door de basis te volgen. Een goede huidverzorging en een gezonde levensstijl kunnen de natuurlijke veroudering helpen vertragen en verschillende huidproblemen voorkomen. Ga aan de slag met deze simpele tips en houd je huid gezond.

Bescherm jezelf tegen de zon

Een van de belangrijkste manieren om voor je huid te zorgen, is door deze tegen de zon te beschermen. Levenslange blootstelling aan de zon kan rimpels, ouderdomsvlekken en andere huidproblemen veroorzaken. Daarnaast kan veel zon het risico op huidkanker vergroten. 

Voor de beste tegen de zon: 

·      Gebruik zonnebrandcrème. Gebruik een zonnebrandcrème met een SPF van ten minste 15. Breng de zonnebrandcrème royaal aan en herhaal dit minstens elke twee uur.

·      Zoek schaduw. Vermijd de zon tussen 10.00 uur en 16.00 uur, dit is wanneer de zonnestralen het sterkst zijn. 

·      Draag beschermende kleding. We begrijpen dat je geen lange broek en lange mouwen draagt wanneer het 30 graden is, maar petjes of sjaaltjes om je hoofdhuid mee te beschermen zijn sterk aangeraden. Met een petje houd je niet alleen je hoofdhuid, maar ook je gezicht uit de zon.

Vermijd en beheer stress

Ongecontroleerde stress kan je huid gevoeliger maken en acne of andere huidproblemen veroorzaken. Om een ​​gezonde huid en een gezonde gemoedstoestand aan te moedigen, moet je stappen ondernemen om je stress te beheersen. Zorg voor voldoende slaap, stel redelijke grenzen, schaal je to-do-lijst terug en maak tijd vrij om de dingen te doen die je echt leuk vindt. De resultaten zijn misschien dramatischer dan je zou verwachten.

Huid verbeterende behandeling

Wanneer je serieuze huidproblemen ondervindt en het zelf niet onder controle krijgt, is een gezichtsbehandeling misschien iets voor jou. Er zijn diverse behandelingen, bijvoorbeeld tegen pigmentvlekken of couperose. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden