Fysio therapie Klomp

Rugcentrum Hilversum succesvol in het behandelen van Ischias

Geplaatst op

Ischias is een veel geziene klacht bij Rugcentrum Hilversum. Ischias is een aandoening waarbij de ischiadicus zenuw, de grootste zenuw in het menselijk lichaam, wordt bekneld of beschadigd. Deze zenuw loopt vanuit het ruggenmerg naar de benen en verantwoordelijk voor de sensatie en beweging in de benen. Wanneer deze zenuw wordt bekneld of beschadigd, kan dit leiden tot pijn, krachtverlies, gevoelloosheid en tintelingen in de benen. Onze rugexperts behandelen deze klachten dagelijks.

Wat zijn de oorzaken van ischias?

Er zijn verschillende oorzaken van ischias, waaronder een hernia, spondylolisthesis (slippen van de wervels), stenose (vernauwing van het wervelkanaal) of een zwangerschap. Ook kan ischias optreden als gevolg van een verkeerde houding, overbelasting of een ongeval.

Waar kiezen mensen een behandeling bij rugcentrum Hilversum voor ischias?

De behandeling van ischias hangt af van de oorzaak en de ernst van de aandoening. In de meeste gevallen kan de pijn en andere symptomen verminderen met behulp van onze fysiotherapie en chiropractie. In ernstigere gevallen kan chirurgie nodig zijn om de druk op de ischiaszenuw te verminderen, maar dit komt zelden voor. Bij MoveWell behandelen wij deze klacht middels manipulaties en andere behandelmethodes om de klacht te verminderen of te laten verdwijnen.

Bij welke symptomen kunt u contact met ons opnemen?

Het is belangrijk om tijdig professioneel advies te vragen bij het optreden van ischias-symptomen, omdat onbehandelde ischias ernstiger kan worden en kan leiden tot blijvende schade aan de zenuw. Door tijdig te behandelen, kan de zenuw weer genezen en kunnen de symptomen verdwijnen.

Samen met de specialist in het rugcentrum wordt er gekeken naar een juiste behandelroute en behandelplan. Ischias lost zich over het algemeen niet vanzelf op en kan blijvende schade als gevolg hebben.

Welke specialisten kunt u benaderen?

Bij Rugcentrum Hilversum maken we gebruik van een multidisciplinaire benadering. De benadering kan een samenwerking tussen de chiropractor en/of fysiotherapeut betekenen. In beide behandelroutes wordt u ondersteund en geadviseerd om aansluitend met u gezamenlijk een behandelplan op te stellen. De therapeuten bij MoveWell stellen gerichte vragen om zo een compleet beeld te kunnen schetsen en een bijpassend plan kunnen opstellen.

Wordt een behandeling bij ons rugcentrum vergoed?

Een behandeling bij de fysiotherapeut wordt automatisch vergoed door zorgverzekeraar wanneer u hiervoor verzekerd bent. MoveWell heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Chiropractie valt onder aanvullende zorg, wanneer u aanvullend verzekerd bent wordt ook deze behandeling vergoed.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden