Fysio therapie Klomp

Shockwave Therapie bij Chiropractie Hilversum

Geplaatst op

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie is een nieuwe effectieve behandeling wat pijnverlichting als gevolg kan hebben. Bij Chiropractie Hilversum is het uiteraard gebruikelijk om manuele en mobiliserende technieken te gebruiken. Toch is er door de verandering in de gezondheidszorg het gebruikelijk dat een chiropractor zich ook specialiseert in de dry needling technieken.

 

In een tal van musculoskeletale aandoeningen kan het bijdragen aan verlichting of zelfs de klacht in zijn geheel laten verdwijnen. Shockwave en chiropractie wordt voornamelijk samen ingezet bij aandoeningen van de pezen. Pezen zijn de uiteindes van de spieren.

 

Shockwave is een niet operatieve manier wat een verbetering realiseert in chronische pijnen van de pezen, spieren of banden.

 

Welke klachten kan de chiropractor helpenmet shockwave?

Het heeft veel orthopedische klachten verholpen, waaronder;

  • Calcificaties van de banden in de gewrichten van de ledematen.
  • Achillespees tendinopathie
  • Golferselleboog/Tenniselleboog
  • Hamstring tendinitis
  • Trochantor bursitis
  • Jumper’s knee
  • En nog vele andere aandoeningen

 

Shockwave therapie is een mechanische therapie. Het apparaat geeft met hogedruk geluidsgolven richting de aangedane structuren. De impact van de geluidsgolven zorgen ervoor dat er een natuurlijke reactie ontstaat waarbij een stimulans wordt gegeven om nieuwe cellen aan te maken. Uiteraard kijkt de chiropractor of bewegingstechnieken als mobilisaties en manipulaties nodig zijn om de klacht nog verder te verbeteren.

 

Op hoeveel chiropractie behandelingen met shockwave kan ik rekenen?

Een behandelperiode met shockwave therapie bestaat voornamelijk uit sessies van minimaal 4 behandelingen. Mocht het aangedane deel dicht op het bot zitten kan dit als niet fijn worden ervaren, de chiropractor of fysiotherapeut kan de drukkracht aanpassen om zo het comfort te verbeteren. Zoals eerder vermeld worden verschillende chiropractie technieken toegepast om de klacht te verbeteren.

 

Wat voor type shockwave zijn er?

MoveWell chiropractie Hilversum heeft 2 verschillende type shockwave apparaten een Radiale en focale. Het geeft de mogelijkheden om dieper op structuren in te gaan of een bredere oppervlakte tegelijkertijd aan te spreken. Met verschillende verwisselbare koppen wordt de diepte bepaald waarop de shockwave wordt ingezet.

 

In samenspraak met de chiropractor wordt er besloten wat de juiste vorm van behandeling zal zijn. Het fenomeen shared desicion staat bij ons centraal, zo is er ruimte voor de patiënt om aan te geven.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kan doen om beter lichamelijk in je vel te zitten.

Contactgegevens

Via info @ fysiotherapieklomp.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden